Our story

Na začátku našeho příběhu nestála žádná zvučná jména gastronomicky vyspělých metropolí jako Londýn nebo New York, ale Budapešť. Energie tohoto města s řadou skvělých míst nás dostala, a my jsme si přáli něco takového přenést do Prahy. 

Karlín. Roh ulic Křižíkova a Peckova přímo u karlínského Kostela sv. Cyrila a Metoděje je ideální místo na to otevřít si moderní bistro v lehce industriálním stylu. Otevřená kuchyně a velká okna podtrhují preciznost toho, co dáváte na talíř.

Chtěli jsme, aby byl prostor co možná nejvíc otevřený a světlý, včetně kuchyně, ať je vidět kuchařům pod ruce.

Společně s architektem Martinem Šenbergerem z Mar.s Architects jsme vytvořili Nejen Bistro.

Lidé

U zrodu Nejen Bistra stál Jirka Hrachový, geniální kuchař a lídr, který to celé nastartoval. V prosinci 2018 však otvírá svoje druhé „dítě“ moderní pivnici s valašskou kuchyní, unikátní koncept na pražských Královských Vinohradech – Výčep.

Štafetu přebírá šéfkuchař Petr Brňák, rodák z Kroměříže.

Petr, prošel řadou skvělých podniků. Jmenovat můžeme pařížskou restauraci MASA, v Čechách – Entrée nebo Paloma.

Petr rád experimentuje a vytváří neotřelé kombinace jídel z jednoduchých, dostupných a sezónních surovin, které si zamilujete. Hlavní je přirozenost, říká. Nechce jít s davem, a tak vymýšlí svoje talíře a podílí se na jejich výrobě.

JOSPER GRILL

Středobod naší kuchyně.

Josper Grill je vlastně trouba a gril v jednom, topí se v něm dřevěným uhlím, které má vysokou výhřevnost. Uvnitř grilu se jídlo připravuje při teplotě cca 300 stupňů, a to ze všech stran zároveň, takže nejen maso se krásně uzavře, šťáva zůstane uvnitř a veškerá chuť se koncentruje v každém soustu. Navíc se dá regulovat podíl kouře, což dává jídlu další vrstvu chuti. Dá se v něm skutečně udělat cokoliv…

JÍDLO & PITÍ

Jednoduchost. Srozumitelnost. Sezónnost. Dostupnost. Čerstvost.

Většinu věcí si v kuchyni vyrábíme sami z čerstvých a kvalitních surovin. Což znamená, že náš lístek není tak obsáhlý, je velmi sezónní a velmi často se mění. Zároveň u nás nenajdete prakticky nic z průmyslových velkovýroben – na čepu je skvělé pivo z Dalešického pivovaru (známý jako pivovar filmových Postřižin), naše limonády tak i vína jsou vybírána ve stejném duchu.

Comments are closed.