Na začátku našeho příběhu nestála žádná zvučná jména gastronomicky vyspělých metropolí jako Londýn nebo New York, ale Budapešť. Energie tohoto města s řadou skvělých míst nás dostala, a my jsme si přáli něco takového přenést do Prahy.
Karlín. Roh ulic Křižíkova a Peckova přímo u karlínského Kostela sv. Cyrila a Metoděje je ideální místo na to otevřít si moderní bistro v lehce industriálním stylu. Otevřená kuchyně a velká okna podtrhují preciznost toho, co dáváte na talíř.
Chtěli jsme, aby byl prostor co možná nejvíc otevřený a světlý, včetně kuchyně, ať je vidět kuchařům pod ruce.
Společně s architektem Martinem Šenbergerem z Mar.s Architects jsme vytvořili Nejen Bistro…


Lidé
U zrodu Nejen Bistra stál Jirka Hrachový a Martin Císař. Geniální kuchaři a lídři, kteří to celé nastartovali. Jirka v prosinci 2018 otvírá svoje druhé „dítě“ moderní pivnici s valašskou kuchyní, unikátní koncept na pražských Královských Vinohradech – Výčep. Martin míří na pozici kreativního kuchaře naší společnosti Kolektiv.
Štafetu přebírá šéfkuchař Filip Rakús, rodák ze Slovenska.
JÍDLO & PITÍ
Jednoduchost. Srozumitelnost. Sezónnost. Dostupnost. Čerstvost.
Většinu věcí si v kuchyni vyrábíme sami z čerstvých a kvalitních surovin. Což znamená, že náš lístek není tak obsáhlý, je sezónní a proto se velmi často mění. Zároveň u nás nenajdete prakticky nic z průmyslových velkovýroben – na čepu je skvělé pivo z Dalešického pivovaru (známý jako pivovar filmových Postřižin), vyrábíme si svoje limonády a naše vína jsou vybírána ve stejném duchu. Podporujeme lokální farmáře, chovatele a pěstitele.
Srdečně vás zveme do Nejen Bistra! Těšíme se na vás.
